Blog

Timișoara dedică acest weekend Profesorilor Bologna

Gabriel Activități
0

În acest weekend la Timișoara se desfășoară Gala Profesorului Bologna ajunsă la cea de-a VIII-a ediție. Pentru o zi, Opera Națională Română din Timișoara și-a deschis larg ușile în fața celor mai Tari Profi din țară.

Gala Profesorului Bologna este singura inițiativă națională menită să omagieze și răsplătească performanța didactică a profesorilor, punând în lumină acei profesori care reușesc să inspire și să stârnească interes prin metode de predare adaptate la nevoile și interesele studentului de azi. Dincolo de activitatea de cercetare și rezultatele profesionale ale profesorilor, evenimentul își propune să răsplătească calitatea de dascăl și îndrumător a profesorului universitar român, calitate care în general este uitată în acordarea distincțiilor și premiilor dedicate cadrelor didactice.

„Sunt 87 la număr. Nominalizați, evaluați și premiați de către studenți. Oare ce poate fi mai frumos decât o apreciere sinceră a muncii tale din partea beneficiarilor direcți?

Pe parcursul celor patru ore au urcat pe scenă profesori de toate vârstele și din toate domeniile. Și-au ridicat premiul, rostit discursul mai mult sau mai puțin pregătit, dar cel mai important, ne-au transmis o parte din lumina lor, iar experiența și înțelepciunea li se citea pe față.

M-am simțit mândră și onorată să fiu alături de acești oameni „aleși”, fiindcă a fi profesor nu e o alegere ci o menire. Betty Marcovici spunea că „Profesorul nu poate fi profesor, dacă nu a dobândit virtuţiile vieţii.””,  impresiile Doinei Dombrov, participantă la eveniment.

Proiectul continuă și astăzi cu discuții pe marginea Procesului Bologna și a învățământului centrat pe student în Sala Mare din cadrul Rectoratului Politehnicii din Timișoara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.