Blog

27 iunie 2014 – O zi importantă marcată în istoria Republicii Moldova

Activități
0

Data de 27 iunie 2014 a fost desemnată zi istorică pentru Republica Moldova această a semnat Acordul de Asociere cu UE. Acest acord este cel mai important din istoria Republicii Moldova, care pune o bază solidă pentru viitorul european al ţării. E un motiv de mândrie pentru toţi cetăţenii acestei ţări. Prin semnătura de azi, Europa prosperităţii, şi a siguranţei cetăţeanului se apropie din ce în ce mai mult de Republica Moldova. Drept urmare, acest acord, bazat pe respectul principiilor democratice, drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale, este axat pe mai multe domenii: dialogul politic privind politica externă şi de securitate, justiţia şi afacerile interne, cooperarea economică şi administrativă în numeroase sectoare, asistenţa financiară şi, ceea ce are o importantă particulară, crearea zonei de liber schimb între UE, prima piaţă mondială, şi R. Moldova.

Semnarea Acordului de Asociere şi Liber Schimb cu Uniunea Europeană de către R. Moldova, are o însemnătate deosebită. În primul rând ne va permite accesul la o Uniune unică în istorie, care asigură cetăţenilor săi un nivel înalt de trăi şi o dezvoltare continuă în baza respectului reciproc.

Iurie Leancă aflat la Bruxelles în discursul său înainte a de semnarea Acordului de Asociere dintre RM şi UE, ţine să memţioneze: “De la independenţa sa, tânărul stat Republica Moldova a cunoscut suişuri şi coborâşuri, speranţe spulberate şi realizări remarcabile. De azi înainte, Moldova şi Uniunea Europeană sunt unite. Este o zi istorică, ce are o semnificaţie specială. Şi pe care aş putea-o defini printr-un singur cuvânt: viitor!

Un viitor. Şi nu e vorba doar de un viitor mai bun, ci viitorul în deplinul sens al acestui cuvânt!”

Şi aşa cum sute de moldoveni din mai multe state europene au organizat acţiuni publice pentru a marca semnarea Acordului de Asociere R. Moldova – Uniunea Europeană, aşa şi la Timişoara Organizaţia Studenţilor Basarabeni au ţinut să marcheze acest evenimet organizat printr-un flas-mob cu sloganul “ EU aduc Europa acasă”. CLAR semnarea Acordului de Asociere cu UE a dat startul modernizării Republicii Moldova.

Pe această cale OSB Timişoara felicita ţară noastră Republica Moldova pentru acest pas important şi mult aşteptat. Noi dorim ca R. Moldova să profite din plin de această şansă istorică în numele prosperării şi progresului ţărilor noastre. Aceasta este o oportunitate unică de a împărţi ceea ce avem noi mai bun: valori, tradiţii şi cultură.

„Moldova – cultură şi destin european” !!!

 Autor: Popa Olesea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.