Blog

West Summer University… Revine!

Activități
0


   Am ajuns și în vara 2014, iar OSUT revine și în acest an cu o nouă ediție WSU.

WSU este un proiect organizat de Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT) pentru elevii absolvenți ai clasei a XI-a care vor să experimenteze viața de student. Proiectul, West Summer University (WSU) îşi propune să ajute elevii nelămuriţi cu privire la facultatea pe care şi-ar dori să o urmeze în cadrul învăţământului superior. Astfel, fiecare dintre ei va avea posibilitatea să simtă viaţa de student pe bune.

Proiectul durează 2 săptămâni, în care elevii vor urma un program de cursuri, seminarii şi laboratoare reprezentative pentru anul I de studiu, susţinute de profesori şi doctoranzi. Cursurile se vor ține de facultățile, pentru care elevii au optat.

Anul acesta,  ORGANIZAȚIA STUDENȚILOR BASARABENI DIN TIMIȘOARA (OSB Timișoara) se numără printre norocoși, ca colaboratori. La această ediție, vor participa și 20 de elevi veniți din Republica Moldova. Elevii de peste Prut ca și ceilalți din țară vor avea ocazia să participe la simularea procesului de predare, învăţare şi evaluare în universitate. Pe lângă programul de educaţie formală oferit, proiectul urmăreşte crearea unui cadru de dezbateri şi educaţie non-formală prin intermediul activităţilor propuse:

  •           sesiuni de informare;
  •          activităţi de socializare;
  •          dezbateri pe teme educaţionale;
  •          competiţii;
  •          vizite culturale etc.

O nouă vară, o nouă ediție de WSU, unde și elevii basarabeni se vor bucura și vor profita la maxim de șansa oferită. Suntem sigur că vor avea o experiență unică, iar informația acumulată le va fi de folos în procesul educațional de mai departe și chiar la alegerea unui anumit domeniu de studiu pe viitor.

O nouă șansă, o oportunitate de viitor. Azi participant WSU, mâine student cu experiență.            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.