Blog

Studenții basarabeni admiși la studii în România 2011

Gabriel Admitere
33

Lista provizorie a candidaţilor de origine etnică română din Republica Moldova, admişi ca bursieri ai statului român la studii universitare de licenţă în învăţământul de stat din România, începând cu anul universitar 2011-2012 prima sesiune. [descarca]

33 comentarii în “Studenții basarabeni admiși la studii în România 2011

 1. buna,am si eu o intrebare,am fost admis anul trecut dar mai apoi am retras actele,iar acum am dat din nou in Ro si am fost admis,cu bursa;pot avea careva probleme cind voi depune actele in original sau pe parcurs???raspundeti-mi va rog! PS:felicitari tuturor…

 2. Spuneti-mi va rog, cum as putea sa ma transfer in alt oras si ce trebuie sa fac pentru aceasta?
  Multumesc!

 3. Acte necesare pentru obtinerea vizei de studiu – elevi:
  – fomular tip “D”;
  – fotografie color, 3 x 4 (cm.), recenta;
  – pasaport valabil (copie + original) ; pasaportul trebuie sa fie valabil cel putin pâna la data de 01.06.2011;
  – certificat de nastere (copie + original);
  – acordul parintilor pentru efectuarea studiilor în România (în forma autentica).
  NOTA: Elevii care au împlinit 16 ani vor trebui sa prezinte cazier judiciar.

 4. legea spune ca statul roman iti ofera doar o singura data bursa, numai ca nu stiu ce se intampla cu bursa daca renunti la ea, oricum daca te-au mai admis odata e greseala lor, nustiu sa iti dau un raspuns concret. Ma interesez mai exact in privint la cazul tau si te anunt.

 5. transferul se poate face din 2 motive: 1.Reintregirea familiei. 2.in caz de boala(deficienta locomotorie)

 6. Radu Pascaru, iar daca decanii facultatilor respective cad de acord, nu e posibil de facut transferul?

 7. Chiar daca is de acord decanii conducerea oricum ii rectoratul universitatii respective si acolo se iau deciziile, plus ca fiecare universitate de stat de supune intr-o oarecare masura Ministerului, insa unele decizii le pot hotara si singuri, probabil intr-o oarecare masura ai putea sa faci transferul de la o facultate la alta numai prin rectoratele universitatilor respective, insa bursa este trimisa de la minister si ei trebuie sa fie la curent cu transferul tau. Cel mai bine te sfatuiesc sa suni mai intai la miniser sa vezi ce iti spun ei, dupa aia sa mergi la facultate.

 8. Radu Pascaru:te rog mult,daca detii careva informatii sigure sa ma anunti, ca sa nu fac un drum degeaba+sa-mi retrag diploma de la univers din md si dupa aia sa nu mai am ce face!ms anticipat…

 9. Am si eu o intrebare si va rog sa ma ajutati. Trebuie si asigurarea medicala pentru a solicita viza?

 10. Am cateva nelamuriri in legatura cu actele necesare pt viza, va rog sa ma ajutati. Eu stiu de la o persoana instruita in domeniu, ca cazier judiciar nu se da la minori. Dar chiar daca asta e o exceptie, el se obtine in 10 zile de la depunerea cererii…si astfel, nu reusesc sa-mi fac viza la timp. A! si nici nu e mentionat ce fel de cazier, roman sau moldovenesc.

 11. si inca o intrebare, de unde fac rost de Copia listei aprobate prin Ordin al Ministrului Educaţiei. Inspectoratul Scolar IASI ?

 12. „Copia listei aprobate prin Ordin al Ministrului Educaţiei. Lista Studenti.” Ce inseamna asta si de unde putem s-o luam?

 13. Si inca ceva,pana pe ce data de poate de solicitat viza? Vreau sa stiu daca reusesc. SI in cat timp ni se da viza. Plus am auzit ca asigurarea medicala poti sa o faci chiar la consulat,e adevarat? Va rog mult sa ma ajutati.

 14. nu este o perioada limita pana cand trebuie sa depui actele, te sfatuiesc sa te grabesti ca sa ajungi la timp la scoala, viza cred ca intr-o saptamana se elibereaza. asa am auzit si eu ca se elibereaza la consulat.

 15. la consulatul de pe vlaicu parcalab? si e la fel ca cu toate celelalte vize? adica intai programarea, sau deodata depunerea actelor?

 16. a, si trebuie sa prezentam toaata lista, sau doar pagina unde suntem noi?

 17. e suficient numai pagina unde esti tu, probabil cei de la consulat au si ei lista

 18. Radu, poti sa ma ajuti?am fost admis anul trecut dar mai apoi am retras actele,iar acum am dat din nou in Ro si am fost admis,cu bursa;pot avea careva probleme cind voi depune actele in original sau pe parcurs???raspundeti-mi va rog!mai stiti astfel de cazuri…cum sa procedez???

 19. nustiu sa iti raspund exact la intrebare, legea spune ca poti sa beneficiezi doar o singura data de bursa, insa tu daca nu ai luat bursa deloc poate mai ai o sansa, sau poate nici nu o sa observe ca ai mai fost admis, totusi te-au admis a 2 an asta ar fi ceva.

 20. Ma puteti ajuta si pe mine va rog. Cum ramane cu cazarea in camine? Trebuie sa depunem vreo cerere sau ni se ofera loc in mod automat celor admisi cu bursa. SI pe ce data trebuie sa fim acolo ca sa primim camera in camin?

 21. nu trebuie sa depui nici o cerere, odata ce ai fost admisa la bursa ai loc garantat in camin indiferent daca vii mai devreme sau mai tarziu, sfatul meu este sa vii cu cateva zile inaite de a se incepe anul de invatamant la universitatea respectiva.

 22. Nu sunt de acord cu cele spuse de Radu, si cred ca si el imi da dreptate. La un sumplu telefon catre organizatia studentilor ce se ocupa cu cazarea in camine, se poate afla ca DA in principiu ai loc in camin, dar nu si obligatoriu. Trebuie intelesi si ei ca nu au de unde sa stie care dintre studentii basarabeni au nevoie de camin si care prefera gazda. Regulile de cazare trebuie respectate de toti cei care doresc cazare. Astfel au siguranta ca sunt in carti, cum se spune. In caz contrar primesc ce ramane dupa alegerea finala si nu e de preferat. Am dreptate Radu?

 23. Nu sunt de acord cu tine, in metodologie scrie ca toti basarabenii care au fost admisi la studii in Romania au loc asigurat de cazare, nu prea am inteles cu sunetul care lai facut la Organizatie si la ce organizatie l-ai facut, daca vrei sa discutam mai mult pe acest subiect intra pe facebook si vorbim sau ma suni pe nr de telefon, il ei de pe acest site de la contact.

 24. poti sa faci transferul de la o facultate la alta,care face parte din alt domeniu fundamental,dupa ce ai venit in ro la studii?

 25. buna am o intrebare
  anul acesta la timisoara nu sau dat locuri la basarabeni
  deoarece nu s-au dat locuri am dat la oradea
  acum as vrea sa ma transfer la timisoara la liceu
  sunt clasa a 9 a
  o sa-mi dea bursa?
  Ce acte imi trebuie si unde trebuie sa apelez?
  va rog mult sa-mi dati un raspuns
  va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.