Revista Basarabeni.Ro

Principalele considerente pentru care este necesară apariția acestei publicații le reprezintă accesul limitat la informațiile de actualitate și faptul că tinerii nu au întotdeauna posibilitatea să intre în posesia informațiilor care, în primul rând, îi vizează direct pe ei. Pe lânga rolul de a informa tinerii, revista se ocupa și de educarea lor în spiritual unității naționale.

Ținând cont că suntem o publicație independentă, dreptul nostru la exprimare nu va fi îngrădit de nimeni, articolele nu vor fi cenzurate, informația nu va fi alterată. Organizația Studenților Basarabeni iși propune să asigure tinerilor accesul la informație, în colaborare cu studenții de la universitățile din Țară, constituindu-se astfel și ca un exercițiu pentru tinerii care ulterior vor profesa în presa locala sau națională.

Conținutul articolelelor este unul informativ, conține reportaje, interviuri, anchete pe teme sociale și educative, consemnarea evenimentelor culturale, a activității organizațiilor studențești de profil din România, informații generale, divertisment etc.

Scopul principal al acestui proiect este integrarea tinerilor basarabeni în mediul academic românesc, cât și informarea lor corectă.

Obiectivele pe care le urmărim în acest proiect sunt:

  • Crearea unei punți de colaborare între tinerii de anul I și anii mai mari;
  • Facilitarea integrării lor în societatea românească;
  • Implicarea tinerilor în diverse activități de voluntariat;
  • Promovarea valorilor românești prin intermediul Organizației;
  • Educarea tinerilor în spiritual național și proeuropean precum și stimularea activității tinerilor.

Promotorul acestei reviste este Organizația Studenților Basarabeni în colaborare cu Liga Tinerilor Români de Pretutindeni, Fundația Nationala pentru Românii de Pretutindeni, Romanian Global News și Grupul de Inițiativa al Studentilor Basarabeni din Bucuresti.

Finanțatorul principal al acestei publicații este Departamentul pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *