Blog

152 de locuri au fost alocate pentru Timișoara

Doina Dombrov Activități, Admitere Etichete: , ,
0

Vara anului 2016 vine cu surprize pentru absolvenții de gimnaziu și liceu care doresc să-și continue studiile la Timișoara. Ministerul Educației din România a publicat în data de 22 iunie metodologia de școlarizare a românilor de pretutindeni pentru cele două cicluri de învățământ preuniversitar și superior din care rezultă că 152 de locuri au fost alocate Timișoarei.

Printre liceele timișorene care vor găzdui elevi basarabeni în anul de învățământ 2016-2017 se numără Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, Liceul de Arte Plastice, Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu, Colegiul Tehnic Azur Timișoara, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, Colegiul Tehnic de Vest Timișoara, Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”, Liceul cu Program Sportiv „Banatul” și Colegiului Economic „Francesco Saverio Nitti”, în total fiind 74 de locuri disponibile.

Universitățile, putem vorbi anul acesta de toate cele 4 de stat din Timișoara, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului adună în total 78 de locuri pentru basarabenii cu examenul de bacalaureat în Republica Moldova.

De asemenea, putem remarca că-n acest an, Ministerul Educației investește în absolvenții gimnaziilor, fiind alocate locuri pentru studii liceale din clasa a X-a, ceea ce reprezintă o premieră pentru Timișoara, și dacă vorbim de numărul de locuri e practic egal cu cel de la licență. Un fapt îmbucurător și de încurajat.

Mai jos găsiți atașat tabelul complet cu locurile pentru ciclul de licență cu bacalaureatul în Republica Moldova.

locuri1 locuri2

Aici găsiți atașat tabelul complet cu locurile pentru liceele din Timișoara și ciclul de licență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *