Blog

Studenții de la UVT primesc credite pentru activitatea de voluntariat

Doina Dombrov Activități
0

„Voluntariatul este cel mai bun exemplu de democraţie. Votăm la alegeri, dar când te oferi voluntar, votezi în fiecare zi pentru comunitatea în care vrei să trăieşti.”, spune Marjorie Moore.

Prin urmare, potrivit hotărârii Senatului nr. 45 din data de 31.07.2014 a fost aprobat Regulamentul privind acordarea de credite pentru activitatea de voluntariat. Studenții din cadrul Universității de Vest din Timișoara pot beneficia de 2 credite transferabile pe semestru pentru activitățile de voluntariat desfășurate.

Apropiindu-ne de sfârșitul primului semestru din anul universitar 2015-2016, studenții își pot depune dosarul la sediul OSUT (sediul central UVT, bulevardul Vasile Pârvan nr. 4, etaj 2, camera 247), luni-vineri, interval orar 09:00-17:00, sau la  secretariatul facultății unde studiază  cu actele ce confirmă că au desfășurat activități de voluntariat pe durata acestei perioade pentru a fi remunerați, termenul limită fiind data de 26.02.2016.

Portofoliul trebuie să conțină următoarele documente justificative, conform articolului 10 din regulamentul menționat mai sus:

  • raport de activitate aferent activităților în baza cărora se solicită creditele (conform anexei 2 de la regulament);
  • copii aferente diplomelor, titlurilor sau certificărilor – dacă este cazul;
  • adeverința din partea ONG-ului unde și-a desfășurat activitatea de voluntariat care să ateste activitatea de voluntariat în cuantum de minim 60 ore;
  • evaluare realizată de supervizorul/coordonatorul voluntarului din cadrul ONG-ului în care s-a realizat activitatea de voluntariat (conform anexei 3 de la regulament).

Creditele obținute pentru activitatea de voluntariat se vor consemna și în suplimentele de diplomă pe care studenții le vor primi după absolvirea studiilor.

 

Regulamentul privind acordarea de credite pentru voluntariat

Anexa 1

Anexa 2 – Raport al activității de voluntariat

Anexa 3 – Raport de evaluare a activității de voluntariat

 

Sursa 1   Sursa 2

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *