Blog

Se caută idei antreprenoriale printre femeile din diasporă

Doina Dombrov Activități
0

Entitatea Națiunilor Unite pentru Promovarea Egalităţii de Gen şi Abilitarea Economică a Femeilor (UNWomen) în parteneriat cu Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD) își propun să readucă în atenția publicului problemele femeilor migrante și să vină cu o soluție pentru ele, astfel apare ideea de Târgul de Propuneri Antreprenoriale.

Târgul de Propuneri Antreprenoriale e  un concurs de selectare și sponsorizare a ideilor de afaceri provenite din partea femeilor și bărbaților migranți din diasporă, migranți reveniți acasă și grupuri de inițiativă. În cadrul acestui eveniment, organizat la Chișinău, veți avea posibilitatea să prezentați idei de proiecte de afaceri  sau succesul unei afaceri în derulare. Vor participa și donatorii la întâlnire unde își vor prezenta programe de granturi și de finanțare care, ulterior vor fi gestionate de către aplicanți.

Cu toții suntem studenți și sperăm la un viitor luminos, iar acesta poate fi un început bun în dezvoltarea propriului concept de afacere. Investirea timpului cu minte, acumularea experiențelor, crearea unei posibilități de a reveni acasă și promova acelui loc de pornire.

Procedura de aplicare pentru participare presupune completarea formularului de aplicare, cu prezentarea tuturor documentelor solicitate în formular, și anume:

 – CV

– Idee de proiect antreprenorial sau descrierea afacerii în derulare

 Astfel, formularul de aplicare va trebui să includă CV-ul persoanei sau descrierea generală  a grupului de inițiativă, și un proiect antreprenorial fie pentru dezvoltarea unei afaceri, fie pentru dezvoltarea organizațiilor de femei migrante și membrii familiilor acestora prin intermediul unui proiect de antreprenoriat social.

 Proiectul antreprenorial trebuie să conțină o descriere succintă, scopul, obiectivele, grupul țintă și activitățile. Pentru cei care au deja o afacere în derulare, pot participa prin descrierea afacerii și succesul acesteia.

 Formularul de aplicare este disponibil online

 Termenul limită pentru aplicare este 6 decembrie 2015.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *