Blog

Grigore Vieru, poet al neamului și sufletului românesc.

GheorGhe Activități, Comunicate de presa, Presa, Știri
0
Seara Culturala - Grigore Vieru

De 5 ani, mai săraci ; de 5 ani poetul de suflet GRIGORE VIERU a trecut în neființă și ne ocrotește din ceruri.
Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara ( OSB Timișoara), în colaborare cu ,, Cartea de Nisip – Cafenea” și Uniunea Scriitorilor din Timișoara, în 14 februarie de ziua poetului a organizat  o seară literar-culturală. Am marcăt ziua marelui poet cu o atmosferă caldă, muzică de suflet, recital de poezii și un concurs fotografic, care și-a anunțat cîștigătorii. Elena Luminița Sandu și Petru Cojocaru ne-au încântat privirile cu momentele surprinse de obiectiv.
Departe de casă, ne-am simțit pentru cîteva ore în sînul familiei, fredonînd și intonînd creația lui Vieru.

Am avut o seară de comemorare și cultură românească. Vieru este poetul care de la cea mai fragedă vîrstă pînă la cei vîrstnici, a știut să lase slove potrivite pentru fiecare trăire și sentiment.

Cu mândrie rostim GRIGORE VIERU, poet al neamului, poet al sufletului și cugetului românesc. Cu el și creația lăsată drept moștenire, vom avea veșnic vie istoria și simțul adevărat; simțul românesc, cum spunea și poetul ,, Dacă visul unora a fost să ajungă în Cosmos, eu viața întreagă am visat să trec Prutul”. De ziua poetului, peste Prut- la buni km de casă în Timișoara, opera lui Vieru a prins viață și formă de tricolor.

,,Sunt iarbă. Mai simplu nu pot fi.” 
Grigore Vieru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *