Blog

Uniți sub tricolor!

GheorGhe Comunicate de presa, Știri
0

1 decembrie reprezintă o zi excepțională în istoria românilor de pretutindeni. Ca în fiecare an, OSB Timișoara a organizat „Sărbatoarea Unirii” – o experiență foarte frumoasă, clipe inedite trăite alături de compatrioții noștri și frații de peste Prut.

Programul a fost foarte diversificat. După ce am coborât din autocar, am facut poze și ne-am îndreptat cu pași siguri spre Galeria de Artă din Alba-Iulia. Acolo am văzut o mulțime de lucrări excepționale ale unor mari maeștri și am avut ocazia să ascultăm câte ceva despre fiecare din ele.

Apoi, am fost împărțiți în 3 grupuri, fiecare având cate un ghid oferit de către Asociația ASTRA, care a avut grijă să ne poarte prin istoria orașului Alba-Iulia, relatându-ne o mulțime de legende și povestiri din trecut, astfel încât ne-am simțit înglobați de valul evenimentelor de atunci, având impresia pe moment că suntem cu secole în urmă. Am vizitat două muzee care pastrează până în prezent atmosfera trecutului. Am văzut acolo multe personaje istorice marcante. Nu ne puteam lua ochii de la costumele care au păstrat aerul aristrocratic de atunci.

Ne-a lăsat profund impresionați și parada pe care am prins-o când eram în apropiere de statuia lui Mihai Viteazul. Cu pedeștri si călăreți, prin muzică și ținută, am retrăit fiecare filă din istorie.

Am vizitat și Biserica Catolică, care ne-a lăsat fără cuvinte, maiestuoasă și cu o arhitectură deosebită. Acele ferestre enorme și lumina care pica atât de calculat pentru a lăsa o urmă de intimitate celor care au venit să schimbe o vorbă cu Dumnezeu.

Am avut parte de emoții plăcute, în special la sfârșitul serii, în timpul concertului la care cântam cu frații români despre Chișinău și București, lampioanele departându-se spre cer și umplând bolta cu luminițe de nuanțele tricolorului. Am rămas fascinați și plăcut surprinși de atmosfera din cadrul evenimentului. Eram mulți, înflăcărați, fericiți, iar  mândria de a avea sânge românesc ne umplea sufletele.

Aducem mulțumiri Primăriei Municipiului Timișoara și organizatorilor pentru această ocazie deosebită și pentru tot efortul depus!

Autor: Valentina Tricolici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *