Blog

Student de nota 10 și om de toată lauda

Chiper Aurel Știri Etichete: , ,
2

Ajungi la o vârstă când treci la o altă etapă din viață și devii propriul stăpân și călăuzitor. Mulți dintre noi doresc ce este mai bun și vor să o facă la un alt nivel, unul mai înalt. O șansă pentru tinerii cu orizonturi largi și de perspectivă o reprezintă studiile peste hotarele țării. Departe de casă, dar cu țeluri bine stabilite și sigur pe forțele proprii.

Un tânăr care reunește toate calitățile unui campion este Sergiu Busuioc. Studentul care știe să îmbine utilul cu plăcutul și o face foarte bine. Pentru a vă da și voi seama de ceea ce reprezintă omul Sergiu Busuioc, am plăcerea să vă prezint interviul deschis pe care l-am avut cu el.

–   Sergiu, îți mulțumim că ai acceptat invitația noastră. Ne spui și nouă cum te-a adus soarta în orașul de pe Bega?

În Timișoara am venit încă din liceu. Am ales acest oraș pentru că fratele meu mai mare era student aici.

–   E dificil să îmbini utilul cu plăcutul pe perioada studenției?

Pe perioada studenției, plăcutul și utilul au însemnat pentru mine unul și același lucru: fizica.

–   Fizica, interesant. De unde acest interes?

Din dorința de a cunoaște și a explica tot ce mă-nconjoară.

–   Când ai ajuns în Timișoara,  cu ce dificultăți te-ai confruntat ca student?

Nu prea am întâmpinat dificultăți. Din contră, am fost apreciat pentru meritele mele, am fost cazat încă din primul an într-un cămin cu cameră de 2 persoane și am beneficiat de o bursă suplimentară, ceea ce a făcut ca provocările mele din timpul studenției să fie reprezentate doar de fizică.

–   Fiind student străin, dar cu capacități mărețe, ți-a fost greu cu partea de  integrare în comunitate?

Dat fiind faptul că am venit în Timișoara încă din perioada liceului, unde am avut parte de colegi deschiși, când am ajuns la facultate, nu am mai avut niciun fel de provocări legate de integrare.

–   Știm că nu doar Fizica e pasiunea ta, mai ai o atracție și pentru fotbal. Cum ai reușit să iei trei cupe în două săptămîni?

Atracția pentru fotbal vine din copilărie, încă de acasă, acolo unde fotbalul era singurul sport accesibil tuturor. Cele trei cupe câștigate în două săptămâni sunt meritul echipelor din care am făcut parte.

–   Sunt sigură că ai și planuri de viitor, ne poți spune și nouă pe unde te vedem peste ceva timp?

Planurile de viitor se leagă de universitate, în speță de un master și de un doctorat în fizică.

–   Ce sfat ne poți da nouă, ca studenți și viitori studenți?

Sfatul meu pentru actualii și viitorii studenți este să se trezească în fiecare zi la aceeași oră, de preferabil una foarte matinală. Asta pentru a dispune de o zi cât mai lungă în care să-și ducă la bun sfârșit toate dorințele.

–   Care crezi că este secretul unui student de nota 10?

Secretul unui student de nota 10 este cu siguranță curiozitatea și, implicit, puterea de a pune întrebări despre tot ceea ce îl înconjoară, pentru a descoperi răspunsurile la ceea ce îl interesează.

–   Sunt sigură că ești un exemplu pentru mai mulți tineri, iar acest interviu îi va motiva să-și urmeze visul și să ajungă acolo unde-și doresc. Îți dorim mult succes în continuare şi multă putere în a-ți duce la bun sfârşit toate proiectele și ideile de viitor!

2 comentarii în “Student de nota 10 și om de toată lauda

  1. Bun articolul. Raspunsurile lui Sergiu sunt scurte si la obiect, tintesc esenta si cuceresc prin simplitate. Tot respectul pentru Sergiu – intr-adevar, un exemplu pentru multi tineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *