Blog

Cum înveți ușor în sesiune

Chiper Aurel Știri Etichete: ,
0

Pentru orice student este greu în sesiune. Cursuri multe de învățat, stres, oboseală… Cum putem trece mai ușor peste astfel de obstacole? În cele ce urmează îți prezentăm câteva sfaturi pentru a învăța ușor și eficient.

Învață la timpul potrivit
Acesta este pentru fiecare diferit. Unii învață mai bine seara și noaptea, alții din contra – sunt mai matinali. Alege timpul în care ai un randament mai mare și învață în acele momente ale zilei când reușești să te concentrezi cel mai bine.

Motivează-te, pune-ți un premiu pentru că ai reușit să înveți atât de mult
Chiar dacă găsești momentul potrivit, este mare probabilitatea să nu ai chef de învățat pentru examen – mereu se găsește altceva mai bun de făcut. În acest caz, învinge lipsa de motivație și găsește ceva care să te determine să te apuci de învățat.

Nu lăsa pe mâine ce poți face azi
Evită amânarea. Da, și maine e o zi, dar se prea poate ca să nu ai timpul sau dorința de astăzi. Asigură-te că ai din timp toate materialele necesare și că nu-ți rămâne decât să le însușești. E mai bine să repeți în ultima zi decât abia atunci să înveți.

Gestionează-ţi eficient timpul
Fă-ţi un plan de bătălie, un program de învăţat. Când ai totul planificat, nu mai ai senzaţia că sunt prea multe sarcini și nu reușești. Împarte materialul de învăţat în mai multe părţi şi învață fiecare parte în ziua ei.

Învață cu alții
Dacă urăști să înveți de unul singur, sau crezi că amicii ți-ar fi de folos, organizați o seară în care învățați împreună. Verificați-vă unul pe celălalt cât de bine ați înțeles materialul și astfel veți memora mai repede.

Informează-te
Încearcă să afli de la studenți din ani mai mari cum au trecut examenul cu pricina, ce apreciază profesorul, ce poate pica la teorie, ce trebuie să faci ca să iei 5-ul măcar,  care este poziționarea ”strategică” în sala de examen, etc. Informațiile contează foarte mult. Știind cum stă treaba, o să mergi mai pregătit la examen.

Fă mișcare
Când iei o pauză de la învățat, fă-ți timp pentru puțină mișcare. Organismul tău se va putea relaxa iar corpul își va schimba poziția în care a stat mai mult timp. Vei avea mai multă energie pentru a te reapuca de învățat.

Întelege
Nu învăța pe de rost. Încearcă să înțelegi ce este scris în curs și chiar dacă te pomenești în situația că ai uitat o frază, vei face legătura logică și vei continua. Dacă înveți cuvânt în cuvânt, atunci te cuprinde panica de la cea mai mică abatere.

Revizuiește
Ultimul sfat ar fi să nu uiți să revizuiești tot ce ai apucat să înveți. Verifică-te pe tine însuți, vei putea observa ce ți-a scăpat din vedere și vei fi pregătit ca aceasta să nu se întâmple în timpul examenului.

Nu există o recetă unică care îți garantează succesul în sesiune, însă ținând cont de cele scrise, îți poți gestiona singur timpul și te pregăti bine pentru fiecare examen. Nu uita, TOTUL DEPINDE NUMAI ȘI NUMAI DE TINE.

Baftă tuturor în sesiune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *