Blog

Proiectul „Succes în România” a ajuns la cea de a doua ediție

Chiper Aurel Activități, Știri Etichete:
0

În Timişoara, proiectul „Succes în România” a ajuns la cea de a doua ediţie, astfel, în data de 22 noiembrie, în incinta Universităţii de Vest din Timişoara, a avut loc deschiderea oficială a proiectului.

Anul acesta, au fost selectaţi să participe în programul de mentorat 15 studenţi din Republica Moldova, care vor beneficia de sprijinul şi consilierea a 15 mentori pe parcursul anului univeristar 2012-2013. Participanţii au fost selectaţi în baza unui formular de înscriere şi a unei scrisori de intenţie.

La eveniment, au fost prezenţi: Decanul Facultaţii de Economie şi Administrare a Afacerilor – Lector Dr. Ovidiu MEGAN; iniţiatorul proiectului „Succes în România” în Timişoara – Alexandru Panfilii; organizatorii programului de mentorat; participanţii care au fost selectaţi în baza unui formular de înscriere şi a unei scrisori de intenţie şi mentorii, care s-au implicat în proiect din dorinţa de a ajuta tinerii din Republica Moldova să se orienteze mai bine în viaţa socială, culturală şi educaţională din Timişoara şi să se afirme pe plan profesional.

Deschiderea evenimentului a a avut loc cu un cuvânt de încurajare din partea Decanului FEAA de a continua acest proiect şi de a-l implementa şi la nivel de facultate. Alexandru Panfilii, care anul trecut a venit cu iniţiativa de desfăşura acest program de mentorat şi în Timişoara, la această ediţie a decis să se implice nu doar în calitate de organizator, ci şi ca mentor. Fiind exemplul tânărului basarabean care a venit la studii într-un oraş situat la sute de km distanţă de patrie pentru a se afirma pe plan profesional, a decis să împărtăşească din experienţa lui studenţilor de anul I şi să acorde ajutorul care l-a primit şi el la început de drum în Timişoara: ”Mă bucură nespus de mult faptul ăa trecând peste experienţele din prima ediţie a programului, am reuşit să formăm din nou un grup unit, dornic să acţioneze, şi să ajutăm tinerii care au ales să se relocheze în alt mediu pentru a face faţă unor noi provocări. Sper sa reuşim să transmitem entuziasmul, respectiv studenţii să ia acele mesaje importante, pentru a putea progresa în viaţă si de ce nu şi în carieră, dar cel mai important, să găsească răspuns la întrebarea: Cum să obţină mai multe în viaţă?, la care, ca şi posibile sugestii şi variante de răspuns, poate constitui experienţa acumulată de către mentori.

Acţiunea a continuat cu formarea perechilor student-mentor şi cu o scurtă prezentare a fiecăruia dintre ei. Studenţii ne-au comunicat motivele care i-au determinat să se înscrie în proiect. Succesul de care s-a bucurat proiectul anul trecut, l-a determinat pe unul dintre mentori, Andrei Pelin, să continuie tradiţia şi să fie un îndrumător şi povăţuitor pentru tinerii basarabeni şi anul acesta.

Mentoratul are o importanţă deosebită în procesul devenirii a ceea ce îţi doreşti să fii. Personalităţi care au reuşit să îşi atingă ţelurile în viaţă, recomandă cu entuziasm mentoratul.

Proiectul „Succes în România” în Timişoara  este organizat de către JCI Timişoara în parteneriat cu Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara.

Sursa: www.timisoara.succesinromania.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *