Blog

Obținerea vizei de studii în România

Chiper Aurel Admitere, Știri Etichete: ,
7

Perioada de depunere a actelor pentru admitere în România a trecut deja, s-au terminat cozile fără capăt și așteptarea în centrele regionale. În tot acest timp membrii OSB Timișoara au fost alături de tine  în fiecare centru regional, la Cahul, Chișinău și Bălți pentru a te ajuta.

Acum urmează afișarea rezultatelor admiterii în România pe care o poți găsi pe edu.ro sau basarabeni.ro. Rezultatele admiterii sunt preconizate a fi publicate până în data de 10 august 2012. Aproximativ la o săptămână de la afișarea rezultatelor din turul 1 se va da startul celui de-al doilea tur pentru admitere în România.

Acum, întrebarea actuală pentru viitorii studenți este ”de ce acte am nevoie pentru obținerea vizei?”.
Elevii și studenții admisi la studii liceale și universitare în România vor avea nevoie de următoarele acte pentru obținerea vizei.

Studenţii bursieri care au fost admişi la studiile universitare trebuie să prezinte următoarele documente:

– Cerere de viză – tip D, completată conform cerinţelor;

– 2 fotografii color, de dată recentă ( dimensiunile de 3,5 cm x 4,5 cm);

– Paşaportul titularului şi o copie a paginii informatizate;

– Copia listei aprobate prin Ordin al Ministrului Educației;

– Certificat de naștere (original și copie);

– Cazierul judiciar (original și copie);

– Asigurare medicală de călătorie pentru 90 de zile (original și copie);

– În cazul studenților nebursieri: dovada mijloacelor de întreţinere în cuantum de cel puţin 500 Euro ( dovada mijloacelor de întreţinere se va face numai prin extras de cont bancar ).

Studenţii  acceptaţi la studii în cadrul universităţilor particulare din România vor prezenta, pentru obţinerea vizei de lungă şedere pentru studii, setul de documente prevăzute pentru studenţii nebursieri +
1. Dovada acceptării la studii, dovadă care se va face prin documente emise de instituţia de învăţământ superior la care urmează să studieze solicitantul.
2. Dovada achitării primului an de studii (chitanta sau orice alt document emis de unitatea de invatamant superior).

Vizele pentru cetăţenii Republicii Moldova se acordă gratuit!

 Acestea fiind spuse, vă urăm baftă în continuare și vă așteptăm  în anul universitar  2012-2013.

Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara.

7 comentarii în “Obținerea vizei de studii în România

  1. Referitor la viza de tip D. Eu am fost admis la universitate la Brasov, cu bursa. Am depus dosarul direct la facultate pentru ca am terminat liceul in Romania. In cazul nostru stie cineva cum putem depunde pentru viza daca lista cu noi nu e aparuta nicaieri de la Minister. De unde facem noi rost de acest ordin ca sa putem depune dosarul pentru viza si sa ne prezentam la timpla facultate. Sunt ingrijorat pt ca nu gasesc informatii nicaieri si e deja mijlocul lui septembrie. Pe site-ul Consulatului este doar lista pt cei care au terminat liceul in MD. Plzzzz help!!!

  2. Andrei tu daca ai facut liceul in Romania, poti trece granitele cu permisul de sedere, care trebuie sa fie valabil pana in noiembrie.

  3. Aurel, tocmai ca aceasta e problema. Permisul e valabil doar pana pe 15 septembrie. Adica pana miine. Iar daca ordinul nu vine la timp, atunci mai bine plec de azi in RO, ca altfel nu stiu cum pot rezolva problema.

  4. La tine e o problema mai dificila. Pentru informatii sigure adreseazate la ambasada/consulat

  5. Sunt din Republica Moldova si am fost admisa la studii cu taxa la scoala posliceala din bucuresti. Am depus dosarul direct la scoala si nu apar in lista ministerului educatiei, cum pot obtine viza de studii si de ce acte am nevoie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *