Blog

Târgul Universităţilor din România la Chişinău

Chiper Aurel Activități, Admitere, Știri Etichete: , ,
0

A devenit deja o tradiţie, în fiecare an centrele universitare din România îşi deschid larg uşile pentru tinerii basarabeni care doresc să-şi continue studiile în România.

Anul acesta, în perioada 14-15 iulie în premieră s-a desfăşurat la Chişinău, ,, Târgul Universităţilor din România”, care a avut loc în Parcul Central ,,Ştefan cel Mare” din capitală.

La iniţiativa Grupului de Basarabeni din Cluj-Napoca (GIB-Cluj) în colaborare cu alte 11 organizaţii de basarabeni din România (Bucureşti, Braşov, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Ploieşti, Sibiu, Suceava, Timişoara), toate prezente la eveniment, au demarat în Parcul Central “Ştefan cel Mare” (Aleea Clasicilor) un târg cu mii de vizitatori.

Târgul are ca scop informarea, consilierea viitorilor liceeni şi studenţi care doresc să-şi facă studiile în România. Noi am fost acolo şi le-am oferit informaţii, am fost acolo pentru a le prezenta ofertele educaţionale din marile centre, le-am oferit informaţii legate de procedura de admitere, acte necesare, metodologie şi le-am împărtăşit din experienţa noastră personală.

La târg au participat câteva mii de tineri dornici de a-şi face studiile peste Prut. Viitorii studenţi au venit să afle de la studenţii mai mari de la cele mai mici detalii legate de studii, condiţii de trai, dificultăţi de acomodare şi implicare în viaţa de student.

Am fost asaltaţi de tinerii motivaţi să urmeze un alt drum în viaţă, pe feţele lor am putut citi siguranţă şi bine determinare în ceea ce ţine de domeniul pe care doresc să-l îmbraţişeze pe viitor. Iar cei nedeterminaţi au putut să se informeze, ceea ce îi va ajuta să facă o alegere corectă referitor la studii şi oraşele unde ar dori să-şi urmeze studiile.

Dintre cele mai solicitate facultăţi au fost:

– Medicina;

– Ştiinţele Economice;

– Dreptul;

– Ştiinţele Inginereşti;

 – Arte şi Designe;

– Ştiinţe Politice;

– Psihologie;

– Ştiinţe ale Comunicării.

Au fost două zile productive şi binevenite. Acest târg a fost de folos multor tineri unde cu siguranţă au aflat răspunsul la multe din întrebările pe care le aveau.

Tinerii dornici să-şi depună dosarele vor avea la dispoziţie perioada 23 iulie-1 august. Comisia din România care va analiza dosarele elevilor şi studenţilor din Republica Moldova vor fi prezente în Bălţi, Chişinău şi Cahul.

  • La Cahul în perioada 23 – 24 iulie 2012 – Dosarele se vor prelua la Biblioteaca Universităţii “B. P. Hasdeu” din Cahul, Piata Independentei, nr. 1.
  • La Bălți în perioada 29 iulie – 01 august 2012 – Dosarele se vor depune personal Universitatea “Alecu Russo” din Bălți
  •  La Chişinău, dosarele se depun pe strada G. Ureche nr. 2, în sediul Consulatului României, în zilele de 25 iulie între orele 16.00 -18.00; 26 iulie – 28 iulie între orele 09.00 – 18.00.

Nu ne rămâne decât să le urăm succes la admitere şi-i aşteptăm pe viitorii studenţi în oraşele alese pentru ai primi in marea familie a Tinerilor Basarabeni.

În Timişoara vă aşteaptă organizaţia OSB Timişoara, care a elaborat proiectul ,,Adoptă un Boboc” şi are drept scop integrarea tinerilor studenţi.

 Autor Beatrice Bushinski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *