Blog

Metodologia finală + anexe

Chiper Aurel Admitere, Știri Etichete: , , , ,
0

Admiterea la liceu sau licență în România prezintă o decizie importantă în viața ta, de aceea trebuie să fii la curent cu toate infomațiile necesare, cu tot ce se publică nou în acest domeniu.

Fie că te-ai decis deja unde să admiți anul acesta la studii  liceale sau de licență, fie că mai stai pe ganduri, noi îți prezentăm toate opțiunile ce le ai la dispoziție pentru a nu rata șansa de a studia acolo unde ai visat.

Admiterea la studii liceale sau universitare în România se va desfășura în perioada
22 Iulie – 1 August. Dosarele trebuie să le depuneți personal la sediile misiunilor diplomatice ale României din Cahul, Chișinău și Bălți, în prezența Comisiei Mixte.
Actele necesare pentru dosarul de înscriere le găsiți aici.

Ministerul Educației, Tineretului și Sportului a publicat numărul de locuri subvencționate de stat în anul școlar/universitar 2012-2013.
Astfel, pentru raioanele de est ale Rep. Moldova, la nivelul de învățământ preuniversitar, au fost aprobate 70 locuri cu bursă.
În total pentru cei din Rep. Moldova care vor să admită anul aceasta la liceu în România sunt aprobate 800 locuri cu bursă și 700 locuri fără bursă.

La nivelul învățământului universitar, pentru cei care au absolvit liceul în România au fost alocate 300 locuri cu bursă și 200 fără bursă.
Pentru cei care au absolvit liceul în Rep. Moldova au fost alocate 700 locuri cu bursă și 1600 locuri fără bursă.
Absolvenții liceelor cu predare în limba română din raioanele de est ale Republicii Moldova  beneficiază de 70 locuri cu bursă.

Repartizarea locurilor pentru licență, pe universități, pentru elevii care au absolvit liceul în România o găsiți aici.
Oferta de locuri de studii licențiale pe universități pentru cei care au absolvit BAC-ul în Republica Moldova o puteți descărca de aici.

 

Pentru mai multe informații despre admiterea la studii în România nu ezitați să consultați Metodologia de Admitere pe care o găsiți aici.

 

Pentru mai multe întrebări sau neclarităţi accesaţi site-ul orgniazaţiei osb.basarabeni.ro  sau trimiteţi mail la adresa osb_tm@yahoo.com şi membrii organizaţiei vă vor ajuta cu informaţiile necesare.

Baftă tuturor la admitere şi nu stați la dubii să aplicați pentru studii în România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *