Blog

Ziua 3 la Timişoara: Lansare de carte şi spectacol de teatru

Gabriel Activități
0

Joi, 29 martie, Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei” la Timişoara a continuat cu lansarea cărţii „Istoria Basarabiei”, scrisă de Ştefan Purici. La eveniment, unde au fost prezenţi: Directorul Executiv al Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni – Andrei Cruceanu, Secretarul de Stat pentru Românii de Pretutindeni – Domnul Eugen Tomac, Consulul Onorific al Republicii Moldova la Timişoara – Prof. Dr. Univ. Silviu Sofronie, Prorectorul responsabil de relaţiile internaţionale şi comunitate instituţională al Universităţii de Vest din Timişoara – Prof. Univ. Dr. Dan Lazea şi alţi profesori şi numeroşi studenţi.
Evenimentul a fost deschis şi coordonat de Preşedintele Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din Timişoara – Alexei Dombrov. A urmat un mesaj de salut din partea lui Andrei Cruceanu şi prezentarea cărţii. Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” urmează să distribuie gratuit exemplare în peste 500 de licee din Republica Moldova şi România, pentru a servi drept suport de curs pentru profesorii de istorie.
Lansarea cărţii a fost urmată de o discuţie între studenţii prezenţi şi Domnul Eugen Tomac despre problemele cu care se confruntă tinerii basarabeni aflaţi la studii în România, burse, Metodologia de admitere pentru anul 2012-2013 şi despre metoda de redobândire a cetăţeniei româneşti. Odată cu încheierea Festivalului, OSB Timişoara va trimite un memoriu care conţine problemele în rândul actualilor şi potenţialilor elevi şi studenţi, precum şi unele măsuri care pot fi luate pentru soluţionarea acestora
Seara, publicul din Timişoara a participat la un spectacol de teatru susţinut de o trupă de la Teatrul Muzical-Dramatic „B.P.Haşdeu” din Cahul, Republica Moldova. Piesa „Cartierul latin” a adunat peste 100 de spectatori. Talentul actorilor – Rodica Zbârciog şi Oleg Mereoară – şi emoţiile care au reuşit să le transmită aceştia au ridicat întreaga sală în picioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.