Blog

Înca 2850 de burse pentru tinerii basarabeni din Republica Moldova

Gabriel Admitere Etichete: ,
0

Și în acest an, Guvernul României va suplimenta numărul de burse oferite cetățenilor Republicii Moldova, care doresc să facă studiile liceale și universitare în țara vecină. În anul de studii 2011-2012 vor fi oferite circa 5 000 de burse.

Informația a fost oferită de către șeful Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, secretarul de stat Eugen Tomac.

„În legătură cu faptul că acum ne aflăm în perioada de admitere și este perioada de preselecție a dosarelor pentru studii îninstituțiile de învățământ preuniversitare și superioare din România, vreau să-i asigur pe toți cetățenii Republicii Moldova, în special pe cei care vor să-și facă studiile peste Prut că Guvernul României va suplimenta și în acest an numărul de burse pentru basarabeni. În acest an vor fi oferite 5000 de burse, adică cu 3000 mai mult decât era specificat în protocolul bilateral”, a declarat Eugen Tomac.

Amintim că în anul de studii 2010-2011, Guvernul României, de asemenea, a acordat 5 mii de burse pentru moldovenii de peste Prut. Pe lângă 2150 de burse acordate cetăţenilor RM de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) din România au mai fost acordate suplimentar, prin Hotărarea Guvernului nr. 731/22.07.2010, încă 2850 de burse (fără plata taxelor de şcolarizare, cu şi fără bursă) în cadrul instituţiilor de învăţământ liceal, universitar şi postuniversitar din România.

Menţionăm că doritorii de a-şi face studiile în România pot să depună actele la trei centre de admitere din țară, la Chișinău, Bălți și Cahul. Perioada de admitere la studii în România a început pe 1 august și va dura o săptămână.

Sursa: www.unimedia.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.