Blog

25% (în)țeapă!

Vasile Lozovan Comunicate de presa
0

Bucuresti, 16.02.2010

25% (in)teapa!

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România se află în perioada 14-18 februarie la Galaţi, la cea de-a VI-a ediţie a Forumului Organizaţiilor Studenţeşti din România. Primele două zile au fost încărcate cu dezbateri intense pe Legea Educaţie Naţionale – perspective şi ameninţări.

Astfel, pentru a-şi exprima vehement poziţia cu privire la problema majoră semnalată, aproximativ 100 de studenţi vor manifesta, joi-17 februarie, ora 10:00, în faţa Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi. Aceştia vor forma procentul de 25% din oameni şi vor fi legaţi la gură cu o banderolă neagră pentru a exprima modul în care actorii centrali tratează acest subiect de importanţă maximă. Studenţii vor ţine în mână o ţeapă pe care o vor ridica simultan timp de 25 de ori pentru a contura metaforic – junghiul în coastă, trasat mişcării studenţeşti din România.

Lipsa celor 25% studenţi reprezentanţi din cele mai importante foruri de  decizie este problema majoră pe care liderii mişcării studenţeşti o invocă de foarte mult timp. Deşi, ANOSR  a solicitat un răspuns oficial din partea MECTS cu privire la acestă problemă esenţială, acesta nu a fost primit nici până acum. Pe această cale solicităm Ministerului Educaţiei Cercetării şi Tineretului un răspuns oficial cu privire la propunerea de soluţionare înaintată.

De asemenea, invităm toţi cei interesaţi de această manifestare a studenţilor integrată în cadrul celui mai important eveniment pentru mişcarea studențească din România- Forumul Organizaţiilor Studenţeşti din România, joi-17 februarie, ora 10:00 în faţa Universităţii “Dunarea de Jos” din Galaţi.

Pentru mai multe detalii vă stau la dispoziţie:

Daniela Alexe – Preşedinte ANOSR

Telefon 0753.152.276

Email: daniela@anosr.ro

Cristina FIȚ – Vicepreşedinte PR

Telefon:0742.898.974;0734.994.837

Email: cristina@anosr.ro

___________________________________________________________

Despre ANOSR:

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) s-a format în urma mişcărilor studenţeşti din toamna anului 1999. Astăzi ANOSR reuneşte 72 de organizaţii studenţeşti cu tradiţie din România, reprezentând 500.000 de studenţi la nivel naţional. ANOSR este unica federaţie studenţească din ţara noastră recunoscută şi reprezentată la nivel european, fiind membră în cadrul European Students’ Union (ESU). În 2007, ANOSR a primit premiul Galei Societăţii Civile la Secţiunea Educaţie, iar în 2008, Ligia Deca, fost preşedinte ANOSR, a preluat coordonarea Coaliţiei pentru Universităţi Curate, unde ANOSR este şi unicul reprezentant al studenţilor. Din mai 2008 Ligia Deca a fost preşedintele Organizatiei Europene a Studenţilor, fiind primul student din Europa de Est care a deţinut această funcţie, realeasă în aprilie 2009(până în mai 2010) pentru un nou mandat în fruntea a peste 11.000.000 de studenţi din Europa.

Reprezentăm viitorul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *