Blog

A VI-a editie a Forumului Organizatiilor Studentesti din Romania

Vasile Lozovan Știri Etichete: , , ,
0

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania va invita luni, 14 februarie, la deschiderea celui mai important eveniment pentru miscarea studenteasca, a VI-a editie a Forumului Organizatiilor Studentesti din Romania. Deschiderea va avea loc la Casa de Cultura a Studentilor din Galati, sala de spectacole, ora 16:00. Gazda forumului de anul acesta este Liga Studentilor din Galati.

Timp de 5 zile, peste 150 de studenti din toate centrele universitare vor dezbate politici si solutii pentru sistemul educational din Romania. Tema centrala din acest an este Dimensiunea socială a educatiei-probleme si solutii. Primul eveniment major din cadrul forumului va fi dezbaterea “Legea Educatiei –perspective si amenintari”, in cadrul careia a fost invitat si Ministrul Educatiei. Vor urma mai apoi patru workshop-uri cu toti participantii, unde acestia vor dezbate solutiile identificate.  In ziua de joi, liderii studentilor vor participa la un workshop anti-coruptie sustinut de un reprezentant al Directiei Generale Anticoruptie- domnul subcomisar Nicusor Pletea.

Obiectivul central al FOSR de anul acesta este realizarea unei politici clare cu solutii pentru sistemul educational lipsit de echitate si egalitatea de şanse în termeni de acces, participare şi finalizare a studiilor, condiţii de trai şi de studiu, consiliere, suport financiar precum şi reprezentarea studenţilor. Astfel, se vor dezbate nevoile sociale ale studentilor pe baza ultimului studiu realizat de ANOSR – “Nevoile sociale ale studentilor-o prioritate ce necesita solutii.” Ca rezultat, la sfarsitul evenimentului va fi prioritizarea problemelor de rezolvat pentru urmatoarea perioada.

Taberele studentesti este un alt subiect sensibil ce va fi abordat pentru a se identifica solutii. Acestea se vor a fi reformate pentru a raspunde intru totul nevoilor studentilor. Ideile si solutiile vor fi dezbatute in prezenta unui reprezentant al Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret. Totdata, in cadrul forumului vom dezbate impreuna cu reprezentantii ANST activitatea autoritatii din ultima perioada, “Sprijinirea studentilor – birocratie sau rezultate?”.

Forumul este singurul eveniment la nivel naţional, in care se creeaza un cadru de dezbateri, educatie formala si non-formala si unde se decid o serie de politici pentru invatamantul superior de catre un numar de peste 150 de reprezentanti ai studentilor, din centrele universitare din Romania. Proiectul este o oportunitate de comunicare intre studentii reprezentati si actori din mediul academic, are ca scop consolidarea miscarii studentesti intr-o viziune comuna.

Partenerii evenimentului sunt: Vodafone, Universitatea Dunarea de Jos din Galati, Casa de Cultura a Studentilor din Galati, Primaria Municipiului Galati, TransURB Galati,Indoormedia Bucuresti, Zebrapay, Revista Explore, Ursus.

Sursa: anosr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *