Blog

Organizaţiile Studenţilor Basarabeni din România solicită publicarea de urgenţă a Metodologiei admiterii pentru etnicii români din afara graniţelor

Vasile Lozovan Scrisori deschise
0

Către: Ministerul  Educației, Cercetării, Tineretului şi Sportului
În atenţia: Domnului Ministru Daniel Petru FUNERIU

SCRISOARE DESCHISĂ

Mult stimate domnule ministru,

Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara, Asociaţia Tinerilor Basarabeni Iaşi şi Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni „Ştefan cel Mare şi Sfint” Galaţi sunt asociaţii neguvernamentale, non-profit şi neafiliate politic.

Una din prioritatile noastre este colaborarea cu MECTS şi cu instituţiile de învăţamânt din Romania, ţinând cont de faptul că reprezentăm interesele basarabenilor veniţi la studii în România. De aceea, ne-am adresat instituţiei pe care o reprezentaţi de fiecare dată când am considerat că este necesară intervenţia noastră.

Vă adresăm acest mesaj prin care ne exprimăm profunda nemulţumire vizavi de absenţa de pâna în prezent a Metodologiei privind şcolarizarea cetăţenilor din Republica Moldova, a cetăţenilor de origine etnică română din Albania, Bulgaria, Macedonia, Serbia, Ucraina şi Ungaria şi a etnicilor români cu domiciliul stabil în străinătate în învăţământul de stat din România.

Luând în vedere faptul că prima fază de admitere pentru etnicii români care au absolvit liceul în România va incepe în luna iulie, considerăm că MECTS trebuie să emită de urgenţă Metodologia de admitere pentru etnicii români.

După toate demersurile făcute de către organizaţiile noastre în anii precedenţi suntem profund dezămagiţi că şi în acest an MECTS nu a considerat necesară publicarea cu cel puţin 30 de zile înainte de începerea depunerii dosarelor a Metodologiei privind şcolarizarea etnicilor români.

În acest sens, solicităm implicarea dumneavoastră în această probemă, ţinând cont de importanţa ei.

Cu deosebit respect,

Vlad DURNEA – Preşedinte OSB Bucureşti

Vasile LOZOVAN – Preşedinte OSB Timişoara

Olga BONDARI – Preşedinte ATB Iaşi

Alexandru JURCĂNEANU – Preşedinte CSBB Galaţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *