Blog

Prima întâlnire la nivel naţional a tuturor liderilor organizaţiilor şi a grupurilor de iniţiativă a tinerilor basarabeni aflaţi la studii în România

Vasile Lozovan Comunicate de presa, Presa
0

În perioada 14-16 noiembrie a.c., oraşul Timişoara va găzdui prima întâlnire la nivel naţional a tuturor liderilor organizaţiilor şi a grupurilor de iniţiativă a elevilor şi studenţilor basarabeni aflaţi la studii în România.

Scopul principal al acestei întâlniri constă în elaborarea unei rezoluţii care va fi înaintată Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului în vederea îmbunătăţirii calităţii procesului de admitere şi şcolarizare în instituţiile de învăţământ din România a etnicilor români, cetăţeni ai Republicii Moldova.

Totodată, prin acest prim pas organizatorii evenimentului, respectiv Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara îşi propune să stabilească împreună cu celelalte organizaţii de profil din ţară un parteneriat de cooperare şi colaborare, în ceea ce priveşte activităţile adresate tinerilor basarabeni care studiază în Ţară.

La întâlnire sunt aşteptaţi liderii organizaţiilor şi a grupurilor de iniţiativă din oraşele: Oradea, Suceava, Iaşi, Bucureşti, Galaţi, Cluj, Craiova, Sibiu, Constanţa, Braşov.

Specificăm faptul că această acţiune se impune ca fiind imperios necesară în condiţiile în care în fiecare an preuniversitar/universitar pe lângă tinerii basarabeni care aleg să studieze în România pe cont propriu, sunt acordate aproximativ 2000 de locuri de studiu în regim cu bursă sau fără bursă fără taxă în unităţile de învăţământ din Romania pentru tinerii din Republica Moldova.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Universităţii de Vest din Timişoara şi a asociaţiei culturale „Pro Basarabia şi Bucovina”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *