Blog

Presedintele Romaniei Traian Basescu a promis acordarea automata a cetateniei romane pentru tinerii basarabeni

Vasile Lozovan Comunicate de presa, Presa
0

Traian Basescu a asigurat tinerii basarabeni de acordarea imediata a cetateniei romane dupa incheierea studiilor. Declaratia a fost facuta in cadrul deschiderii oficiale a Scolii de Vara „Comunitati romanesti si identitate europeana” sub inaltul patronaj al caruia aceasta se desfasoara, saptamana aceasta, la Bucuresti. Basescu a confirmat existenta unui proiect de lege cu privire la acordarea cetateniei romane, exprimandu-si increderea ca la finele acestui an, proiectul respectiv sa fie definitivat prin publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei.

Inlocuind tribuna administratiei prezidentiale cu scara de dinaintea scenei, presedintele a purtat o discutie degajata cu reprezentantii comunitatilor romanesti din afara granitelor.

Printre probelemele cu care se confrunta romanii din Basarabia au fost amintite procedura anevoioasa de obtinere a vizelor de intrare pe teritoriul Romaniei, impedimentele intalnite la obtinerea permisului de munca, precum si unele probleme ce tin de procesul de invatamant. Presedintele s-a aratat deschis sa intreprinda actiuni imediate in vederea solutionarii acestora.

De mentionat ca Organizatia Sutudentilor Basarabeni din Romania este unul dintre organizatorii scolii de vara „Comunitati romanesti si identitate europeana”care se desfasoara zilele acestea in Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *