Blog

Post Scriptum

Vasile Lozovan Comunicate de presa, Presa
0

In urma controverselor aparute in cadrul rubricii Intreaba > Raspundem de pe portalul www.basarabeni.ro, Organizatia Studentilor Basarabeni tine sa faca urmatoarele precizari:

1. Organizatia Studentilor Basarabeni nu este o organizatie guvenamentala. Organizatia Studentilor Basarabeni nu este oficial un organ consultativ pe langa Ministerul Educatiei si Cercetarii sau a altor structuri guvenamentale.

2. Organizatia Studentilor Basarabeni nu are rolul de distribuire a fondurilor alocate pentru bursele tinerilor basarabeni.

3. Unul dintre cele mai importante obiective ale Organizatiei Studentilor Basarabeni este: promovarea si apararea drepturilor tinerilor basarabeni. In urma acestui obiectiv s-au conturat urmatoarele proiecte desfasurate la nivel national:

www.basarabeni.ro

www.basarabeni.ro a aparut in urma unui deficit de informare in randurile tinerilor basarabeni (cat si in urma unui surplus de dezinformare). Acesta releva o informatie obiectiva, selectata din presa nationala cu privire la situatia sociala, culturala, economica si politica din Basarabia si Romania. De asemenea, portalul Basarabeni.Ro pune in evidenta problemele specifice tinerilor basarabeni aflati la studii in Romania cat si informatiile de care dispune in urma dialogului purtat cu institutiile statului vis-à-vis de aceste probleme.

Scoala de Vara a Tinerilor Basarabeni

Scoala de Vara este singurul proiect care urmareste stimularea asociativitatii si dezvoltarea organizationala in randurile asociatiilor de tineret si a grupurilor de initiativa a tinerilor basarabeni la nivel national.

Festivalul Zilele Basarabiei

Festivalul Zilele Basarabiei este primul proiect cultural din Romania organizat de tineri basarabeni. De sapte ani, acesta promoveaza valorile culturale ale neamului romanesc de pe ambele maluri ale Prutului. In fiecare an, Festivalul Zilele Basarabiei reuneste atat oameni de cultura, reprezentanti ai organizatiilor de profil din Romania si Basarabia, cat si persoane de decizie din institutiile guvernamentale si administrative.

Cele mai importante probleme cu care se confrunta tinerii basarabeni vor fi discutate in cadrul editiei Festivalului Zilele Basarabiei din acest an, sectiunea ? Dezbatere Publica (Sala Mare a Consiliului Local, incepand cu orele 10:00, 31 martie 2007). Aceasta dezbatere va fi transmisa video in direct pe portalul Basarabeni.Ro. Cei care doresc sa participe la discutiile din cadrul dezbaterii sunt invitati sa posteze intrebari pe chat-ul care va fi lansat in 31 martie. Aceasta actiune va fi una de transparenta maxima in care organizatiile de tineret de profil isi asuma rolul nu doar de a identifica problemele, ci si de a le propune spre solutionare.

Echipa OSB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *