Blog

OSB Timisoara îndeamnă toţi românii să simtă cu adevărat româneşte

Vasile Lozovan Presa, Scrisori deschise
0

La 27 martie 1918, „în puterea dreptului istoric şi dreptului de neam”, se declara Unirea Basarabiei cu mama Ţara România. Actul Unirii de la acea data era votat de peste 100 de oameni. Astazi, sunt cateva zeci de mii de oameni care sărbătoresc această data istorică nu doar în Republica Moldova sau România, ci în toată lumea!

Organizaţia Studenţilor Basarabeni (OSB) din Timişoara valorifică această dată în fiecare an prin desfasurarea Fesivalului „Zilele Basarabiei”, eveniment ajuns anul acesta la a VIII-a ediţie. Pentru câteva zile, Timişoara este polul basarabenilor din toata lumea.

La 90 de ani de la Unirea Basarabiei cu România reprezentanţii OSB îndeamnă toţi românii să simtă cu adevărat româneşte şi să valorifice această imporantă data istorică. Acestea sunt datoria morală a românilor de pretutindeni.

Desi astazi granita de pe Prut desparte in mod nedrept cele doua popoare, romanii adevarati se regasesc laolalta in declaratia de la 1918. Reprezentand expresia vointei unui neam, înfăptuirea Unirii Basarabiei cu Tara „de azi înainte şi pentru totdeauna” este unica afirmatie valabila care va ramane in sufletul si constiinta romaneasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *