Blog

OSB solicită emiterea de urgenţă a ordinului privind aprobarea candidaţilor basarabeni admişi la studii in Romania

Vasile Lozovan Presa, Scrisori deschise
0

Către: Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului
În atenţia: Domnului Ministru Cristian Mihai Adomniţei

Stimate domnule ministru,

Organizaţia Studentilor Basarabeni este o organizaţie studenţească constituită în anul 2001, cu scopul de a întări şi sprijini comunitatea studenţilor basarabeni veniţi la studii în universităţile din ţara-mamă.

Astfel vă adresăm acest mesaj, prin care semnalăm faptul că, deşi până la începerea anului universitar au mai rămas doar două săptămâni, candidaţii din R. Moldova încă nu cunosc rezultatele concursului de admitere. Motiv pentru care, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din România (OSB) solicită emiterea de urgenţă a ordinului privind aprobarea candidaţilor basarabeni admişi la studii în România, precum şi transparenţă în modul prin care s-a produs selecţia acestora.

Făcând abstracţie de incertitudinea în care sunt ţinuţi candidaţii care şi-au depus dosarul pentru studii la universităţile româneşti, mai grav este că cei admişi riscă să întârzie la cursuri. Şi asta pentru că obţinerea vizei de care au nevoie aceştia pentru a ajunge în România, poate fi perfectată doar după emiterea ordinului de aprobare a listei studenţilor admişi la studii, proces care se poate prelungi din cauza numărului prea mare de cereri de viză de la Consulatul României la Chişinău.

Întrucât sesizările anterioare ale OSB către responsabilii din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării de la Bucureşti vis-a-vis de situaţia viitorilor studenţi a rămas fără ecou, apelăm la sprijinul şi înţelegerea dumneavoastră, dle ministru şi sperăm că spiritul tănăr şi solidaritatea exprimată deseori faţă de românii din Basarabia să o demonstraţi şi ajutaţi tinerii din Basarabia să ajungă într-un număr cât mai mare în facultăţile din România.

În speranţa că veţi răspunde apelului nostru, vă asigurăm de întregul sprijin.

Cu stimă,
Preşedinte OSB
Sergiu BUCŞA
Basarabeni – Press
Alexandru RÎŞNEAC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *