Blog

Organizaţia Studentilor Basarabeni va participa la manifestarile de la Alba Iulia dedicate Marii Uniri

Vasile Lozovan Comunicate de presa, Presa
0

A patra oara consecutiv Organizaţia Studentilor Basarabeni cu sediul in Timisoara, va participa la manifestarile de la Alba Iulia dedicate Marii Uniri din 1918.

Tinerii basarabeni din vestul tarii (Timisoara, Arad, Oradea), vor fi prezenti intr-un numar de peste 200 de persoane si vor depune o coroana la monumentul lui Mihai Viteazu pentru a marca aniversarea a celor 89 de ani de la Marea Unire.

Organizaţia Studentilor Basarabeni este o organizaţie studenţească, nonguvernamentala, apolitica si nonprofit infiintata în anul 2001, cu scopul de a întări şi sprijini comunitatea studenţilor basarabeni veniţi la studii în Romania.

Misiunea noastra este promovarea drepturilor tinerilor studenti basarabeni care se afla la studii in Romania si educarea lor in spirit national, democratic si proeuropean.
Obiectivele pe care le urmarim sunt:

Crearea unei relatii mai stranse intre tinerii romani si tinerii basarabeni aflati la studii in Romania prin implicarea lor in diverse activitati, colaborarea cu diverse organizatii nonguvernamentale de tineret din Romania.

Educarea tinerilor basarabeni in spirit national prin proiecte culturale.

Educarea tinerilor basarabeni in spirit democratic si proeuropean, implicarea tinerilor in viata statului, prin realizarea unor actiuni de educare, dar si de informare asupra diverselor evenimente politice si social-culturale din Republica Moldova, Romania si restul lumii.

Cu aceasta ocazie tinerii basarabeni din Romania va felicita cu Ziua Nationala a TUTUROR Romanilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *