Blog

Movilă s-a arătat deschis şi dispus să colaboreze

Vasile Lozovan Comunicate de presa, Presa
0

Doi dintre reprezentanţi tinerilor basarabeni aflaţi la studii în România, Sergiu Răcilă şi Tatiana Istrate, s-au întâlnit astăzi, cu deputatul român Petru Movilă. Cei doi au adus în atenţia demnitarului român cele mai acute probleme cu care se confruntă aceştia printre care problema vizelor, a permisului de şedere temporară în România, a cetăţeniei, precum şi cea a burselor.

Movilă s-a arătat deschis şi dispus să colaboreze cu reprezentanţii tinerilor români de pretutindeni pentru a se familiariza cu problemele acestora, urmând ca ulterior să insiste pe lângă organele şi instituţiile responsabile de soluţionarea acestora.

Petru Movilă şi-a exprimat indignarea şi îngrijorarea mai ales în legătură cu faptul că bursa studenţilor basarabeni nu a mai fost mărită din 1997. Acesta a promis, în acest sens, să facă demersurile necesare la Ministerul Educaţiei şi Cercetării de la Bucureşti, astfel încât aceasta să fie cel puţin reactualizată în raport cu salariul minim pe economie sau coşul minim de consum.

Movilă a mai mentionat că cele mai grave probleme le va ridica sub forma unor proiecte de lege pe care le va propune spre examinare Parlamentului de la Bucureşti.

Pentru Movilă, deputat de Iaşi al Partidului Democrat din România, a lansat astăzi, în parteneriat cu Partidul Popular Creştin Democrat din R. Moldova, prima serie de audienţe la Chişinău cu cetăţenii moldoveni şi cei români care se află pe teritoriul Republicii Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *