Blog

Mai 2007, Solidaritate pentru Libertate

Vasile Lozovan Comunicate de presa, Presa
0

In data de 28 mai, respectiv 2 iunie a.c., vor fi eliberati din detentie Andrei Ivantoc si Tudor Petrov-Popa, ultimii detinuti politici din Europa, care au fost condamnati in anul 1992 de catre un tribunal din auto-proclamata Republica Transnistreana, care nu a intrunit nici un standard international de justitie. Ace?tia au fost condamna?i la 15 ani de inchisoare pentru presupuse acte de terorism.
Organizatia Studentilor Basarabeni isi exprima solidaritatea atat fata de institutiile si entitatile care au luptat pentru eliberarea neconditionata a grupului Ilascu inca de la inceput, cat si pentru familiile celor patru care au ispasit termenul de partea cealalta a gratiilor transnistrene.
Organizatia Studentilor Basarabeni isi exprima indignarea in legatura cu detentia ilegala a lui Andrei Ivantoc si Tudor Petrov-Popa de catre un regim nerecunoscut si ilegal. De asemenea, Organizatia Studentilor Basarabeni condamna atitudinea regimului separatist de la Tiraspol la adresa „grupului Ilascu”, calificand actiunile acestora de neconceput din perspectiva dreptului international.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *