Blog

Mai 2007, Comunicat de Presa

Vasile Lozovan Comunicate de presa, Presa
0

Organizatia Studentilor Basarabeni isi exprima indignarea si profundul dezacord in legatura cu recentele declaratii ale Ministrului Educatiei si Tineretului al Republicii Modova, Victor Tvircun prin care acesta califica oferta lansata de Bucuresti pentru tinerii etnici romani din Republica Moldova care doresc sa-si desfasore studiile in Romania, drept una „neatractiva”.
Calificam refuzul Chisinaului de a semna, al saselea an consecutiv, Protocolul de colaborare privind schimbul de burse cu Romania, drept unul nejustificat, care va prejudicia relatia, si asa, subreda, dintre Bucuresti si Chisinau.
Pe de alta parte, OSB saluta eforturile MECT de la Bucuresti de a imbunatati oferta de studii pentru tinerii din R. Moldova, acordand, si in acest an, 2000 de burse pentru acestia.
Mentionam ca Romania a oferit anul trecut pentru tinerii din Moldova 1350 de locuri la studii universitare cu bursa si 300 de locuri fara bursa. De asemenea au fost oferite 530 de locuri pentru studii la masterat, dintre care 300 de locuri cu bursa. Pentru studiile de doctorat au fost oferite 70 de locuri, dintre care 50 cu bursa. La invatamantul preuniversitar au fost admisi 1250 de elevi din R.Moldova, 950 de tineri primesc bursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *