Blog

Ianuarie 2007 – APEL CATRE TINERII BASARABENI CARE ISI FAC STUDIILE IN ROMANIA

Vasile Lozovan Comunicate de presa, Presa
0

In urma intrevederii cu domnul Ministru, Mihail Hardau, domnia sa ne-a sugerat sa pornim o campanie de depistare a cazurilor concrete de abuz, care exista la momentul de fata in centrele judetene si universitare.

IN ATENTIA ELEVILOR BASARABENI

Exista cazuri in centrele judetene unde elevii basarabeni sunt obligati sa plateasca caminul in care stau, ceea ce este impotriva legii. Rugamintea noastra este sa ne scrieti cazuri exacte cu nume, liceu, internat, oras, unde se petrec asemenea nereguli si interventia va fi direct de la Minister asupra Insectoratelor Scolare care cu siguranta vor actiona rapid si eficient.

IN ATENTIA STUDENTILOR BASARABENI

In cazul studentilor lucrurile stau un pic altfel. Prin lege cazarea nu este gratuita pentru acestia. In schimb studentii basarabeni care isi desfasora studiile in Romania au o subventie dubla pentru locuri in caminenle studentesti, ceea ce inseamna o suma de bani care pleaca de la minister in conturile institutiilor superioare de invatamant ca sa acopere cheltuielile pentru cazare. In general taxa de cazare este cam la fel in caminele studentesti, dar exista totusi camine care percep o taxa mai mare si care depaseste subventia acordata de MEC. In acest caz studentii trebuie sa achite o diferenta care in nici un caz nu poate constitui valoarea intraga a sumei. Daca dvs. achitati taxa caminului la fel ca si colegii romani, care au o singura subventie, va rugam sa ne scrieti datele exacte: numele, caminul, facultatea, universitatea, orasul.

IN ATENTIA ORGANIZATIILOR STUDENTESTI, DE TINERET SI A GRUPURILOR DE INITIATIVA DE PROFIL

Organizatia Studentilor Basarabeni va indeamna sa va alaturati campaniei de depistare a cazurilor concrete de abuz, care exista la momentul de fata in centrele judetene si universitare. Cei care sunt de acord, va rugam sa subsemnati.

Echipa OSB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *