Blog

Deschiderea oficiala a scolii de vara „Comunitati romanesti si identitate europeana”

Vasile Lozovan Comunicate de presa, Presa
0

Deschiderea oficiala a scolii de vara „Comunitati romanesti si identitate europeana” va avea loc astazi la ora 20.00 la palatul Mogosoaia. La eveniment vor fi prezenti reprezentanti ai Administratiei prezendentiale, Primariei Municipiului Bucuresti si Guvernului Romaniei.

Lucrarile editiei a doua au inceput astazi cu vizitarea Palatului Parlamentului, dupa care participantii vor asista la cursuri si dezbateri cu temele: „Romanii de pretutideni in agenda politica”, „Scoala si invatamantul in limba romana in comunitatile din jurul Romaniei” si ” Cultura romana si identitatea europeana”, intalniri, vizionari de filme, lansari de carte, spectacole, concursuri si vizitarea obiectivelor istorice si turistice din Romania precum: Muzeul Satului, Muzeul National Cotroceni, Manastirea Curtea de Arges, Palatul Peles si Castelul Bran.

Timp de cinci zile participanti din Cernauti, Timoc, Vidin, Chisinau, Tiraspol, Varset si studenti basarabeni aflati la studii in Romania vor dezbate problemele romanilor de pretutindeni in contextul integrarii europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *