Blog

Deja arhicunoscuta „Descriptio Moldaviae” va fi lansata in cadrul Festivalului „Zilele Basarabiei” din Timisoara

Vasile Lozovan Comunicate de presa, Presa
0

Deja arhicunoscuta „Descriptio Moldaviae” va fi lansata in cadrul Festivalului „Zilele Basarabiei” din Timisoara

Organizatia Studentilor Basarabeni a pregatit o mare supriza participantilor la Festivalul Zilele Basarabiei care se va desfasura in perioada 28-30 martie la Timisora. Pentru prima data, seria de materiale Descriptio Moldaviae ale deja cunoscutului Vladimir Dunduc, au fost sintetizate intr-o carte. Aceasta va fi lansata cu ocazia festivalului, bucurandu-se de recenzia renumitului scriitor Dinu Rachieru. „Descriptio Moldaviae reloaded” descrie Republica Moldova intr-o maniera cu totul diferita. „Dincolo de impresiile pe care orice om din romania le are despre tara noastra (culese mai mult in urma observatiilor si contactelor cu cativa basarabeni sau, in general, create in baza catorva stiri razlete, dintre care cele mai multe o prezinta doar prin prisma evoltiilor politice), Republica Moldova ascunde inca multe calitati, care o plaseaza in randul celor mai originale si polivalente culturi din Europa, demonstreaza o rezistenta de invidiat in plan economic, da dovada repetata de un traditionalism incapatanat, acolo unde multi n-ar vedea nici un rost in a sustine e vreo traditie si ramane pentru multi dintre noi, cei imprastiati in lume, o vatra, un cuib spre care intotdeauna ne intoarcem cu drag, o continua sursa de dor, de speranta si chiar de optimism”, afirma autorul.

Vladimir Dunduc s-a nascut in satul Nazavertailovca din Slobozia, are 31 de ani si a absolvit Facultatea de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii din cadrul Universitatii de Stat din Moldova.

Organizatia Studentilor Basarabeni din Timisoara va invita cu drag la lansarea „Descriptio Moldaviae Reloaded” pentru a promova tinerele talente, adevaratele elite ale societatii romanesti in ansamblu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *