Zilele Basarabiei

Primul proiect al Organizației Studenților Basarabeni este Festivalul Cultural Zilele Basarabiei (FZB): un proiect complex de schimb intercultural între reprezentanții culturii basarabene și reprezentanții culturii locale. Proiect dedicat comemorării Unirii Basarabiei cu România din 27 martie 1918.

În cadrul acestui proiect se desfășoară activități culturale și civice, expoziții de pictură, lansări de carte, performance-uri, concerte în aer liber și proiecții video; se organizează workshop-uri cu reprezentanții organizațiilor și inițiativelor de tineret din centrele univesitare din țară, pentru a stabili relații de colaborare și strategii pentru o eficientă funcționare a acestora; precum și dezbateri care vizeaza situația Republicii Moldova și pașii pe care ar trebui să-i parcurgă către o democrație.

Acest proiect este un succes, ajungând anul acesta la cea de-a X-a ediție în Timișoara și desfașurându-se în tot mai multe centre universitare (București, Iași, Cluj, Constanța, Craiova etc.).

Zilele Basarabiei la Timișoara, ediția a XI-a, 25 – 27 martie

Login