Blog

OSB Timişoara a sărbătorit Marea Unire la Alba Iulia

Gabriel Activități Etichete: ,
0

În fiecare an, în data de 1 decembrie, Alba Iulia este gazda tuturor doritorilor de a aniversa Ziua Naţională a României în centrul cultura şi istoric unde visul românilor de a se reuni într-un singur popor s-a realizat. A devenit deja o tradiţie ca Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara să organizeze, în această zi atât de importantă pentru românii de pretutindeni, o excursie în oraşul unde s-a desăvârşit Marea Unire din 1918, pentru a le prezenta elevilor şi studenţilor basarabeni din Timişoara un trecut istoric care face parte din prezentul fiecăruia dintre noi.
Şi anul acesta, OSB Timişoara împreună cu 90 de tineri motivaţi să trăiască emoţiile acestui eveniment, au înfruntat frigul de afară şi au pornit organizat spre Alba Iulia. O dată ajunşi în centrul cultural şi istoric, au vizitat locuri semnificative, care mai păstrează încă nuanţa istorică a momentelor care au decis viitorul românilor. Printre acestea se enumeră: Cetatea Unirii, de unde se deschide oraşul într-o panoramă extraordinară; Muzeul Naţional al Unirii, care păstrează numeroase obiecte istorice. De asemenea, tinerii au asistat la Parada Militară şi la depunerea de jerbe la Monumentul lui Mihai Viteazul. La sfârşitul zilei, toţi participanţii la eveniment au avut parte de un spectaculos foc de artificii. În acest an, Alba Iulia a avut ca invitaţi formaţiile Zdob şi Zdub şi Holograf.
Această acţiune păstrează încă ideea că Basarabia a fost prima regiune care s-a reunit cu Patria Mamă, că noi am fost motorul evenimentelor care s-au petrecut în 1 decembrie 1918. Şi este de datoria fiecărei persoane care simte că este roman să participe la activităţile din această zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.