Blog

OSB Timișoara te invită la Alba Iulia să aniversăm Ziua Națională a României

Gabriel Activități Etichete: ,
0

“Marea Unire de la 1918 a fost și rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei românești.”

(FlorinConstantiniu)

Anul acesta, se împlinesc 93 de ani de la desăvârșirea Marii Uniri. La 1 decembrie 1918, a fost adoptată Rezoluția prin care s-a consfințit unirea tuturor românilor din Transilvania, Banat și Țara Ungurească. Ziua de 1 decembrie marchează bilanţul luptei românilor pentru integritatea statală, care vine să incununeze precedentele acţiuni ale Basarabiei şi Bucovinei. În 1918 a triumfat idealul național al românilor, făurirea statului roman unitar devenind o realitate după lungi sacrificii umane și materiale.

Chiar dacă și-au trăit destinul comun pe teritorii separate din punct de vedere politic, până la realizarea actului Marii Uniri, românii au reușit să își păstreze identitatea națională.

După căderea regimului comunist, în data de 1 decembrie se sărbătorește Ziua Națională a României. Cu această ocazie, Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara te invită să vizităm centrul  istoric Alba Iulia, de o importanță națională deosebită, deoarece pe acest pământ a fost semnat Actul Unirii care prevedea unirea cu România a tuturor provinciilor româneşti, iar Basarabia a fost prima care s-a unit cu Patria Mamă. Vino cu noi să asistăm la manifestările organizate cu ocazia Zilei Naționale a României.

A devenit deja o tradiție ca Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara  să organizeze în data de 1 decembrie o excursie în centrul istoric și cultural Alba Iulia, pentru a familiariza, în special generațiile tinere de studenți și elevi, cu locul unde s-a realizat Marea Unire

Doritorii de a fi alături de noi în ziua în care conștiința națională a românilor de pretutindeni și-a găsit liniștea datorită realizării acestui act, se pot înscrie la numărul de telefon 0754317269, Radu Pascaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.