Blog

„Unde joacă moldovenii, acolo pământul geme” la Balul Bobocilor Basarabeni din Timişoara

Gabriel Activități Etichete:
0

Balul Bobocilor Basarabeni a devenit deja o tradiţie pentru publicul din Timişoara, fiind aşteptat atât de boboci, cât şi de reprezentanţii generaţiilor mai mari. În 11.11.2011, s-a consumat şi cea de a opta ediţie a evenimentului care reuneşte, în fiecare an, sute de basarabeni.
Petrecerea a debutat cu probele pentru titlul de Miss şi Mister Boboc. Personajele principale ale serii, patru echipe participante, şi-au demonstrat talentul, simţul umorului şi creativitatea pe parcursul celor şase probe la care au fost supuşi. Preşedintele juriului a fost un reprezentant al primei generaţii de studenţi basarabeni în Timişoara – Victor Liulica, medic stomatolog, care le-a pregătit echipelor şi o probă surpriză. Fiind ajutat de ceilalţi membri ai juriului – Arcadie Gheorghiu, de asemenea reprezentant al generaţiei mai vechi de studenţi basarabeni şi în prezent businessman; Alexandru Panfilii, preşedinte JCI Timişoara; Artur Codrean, Consilier principal al Consulatului Onorific al Republicii Moldova la Timişoara şi Radu Roşioru, Coordonatorul Complexului Sportiv Banu Sport – a luat decizia asupra titlului de Miss şi Mister Boboc 2011, care le-a fost oferit Vladei Butuc şi lui Marin Cenuşă. După premierea echipelor câştigătoare, cei prezenţi la eveniment au gustat din Tortul oferit de reprezentanţii generaţiei mai mari. Tuturor bobocilor li s-au acordat diplome, după care a urmat tradiţionalul Botez al Bobocilor cu busuioc şi „apă sfinţită”.
Tinerii basarabeni au avut parte şi de o serie de surprize. Noris, un tânăr talentat şi energic, ne-a oferit o manifestare senzaţională de breackdance, impresionând întregul club cu originalitatea de care a dat dovadă. Şi reprezentanţii Şcolii de dansuri „Just Dance Timişoara şi Ritmuri de Societate” le-au făcut o invitaţie tuturor iubitorilor de dansuri de societate să se înscrie la cursurile oferite de ei şi ne-au oferit plăcerea de a asista la două demonstraţii de dans. După cum am promis, după miezul nopţii, a avut loc Marea Extragere, în urma căreia au fost premiaţi trei studenţi.
Nu am uitat nici de restul invitaţilor la petrecere, astfel am încercat să încingem atmosfera şi să menţinem spiritul distracţiei prin organizarea a cinci concursuri pentru cei prezenţi la eveniment. Voia bună, hohotele de râs şi voioşia au fost elementele obligatorii în Club No Name, fiind citite pe chipul tuturor tinerilor.
„Am rămas plăcut surprinsă să văd un Bal al Bobocilor total diferit de cele organizate în Republica Moldova. Basarabenii din Timişoara chiar ştiu să se distreze şi să facă să vibreze un club întreg. Mare mi-a fost uimirea când am văzut reunuţi atâţia studenţi basarabeni la un eveniment. Aceşti tineri dau dovadă că există o strânsă legătură între ei şi, în viziunea mea, atâtea persoane de aceeaşi naţionalitate care se distrează în acelaşi ritm şi pe aceeaşi undă, se înteleg şi emană doar energie pozitivă, se asociază cu o mare familie. Bravo OSB Timişoara!”, aceasta a fost impresia Ludmilei Pituşcan, o tânără din Republica Moldova care a vizitat pentru prima oară Timişoara.
„Din punct de vedere al organizării, pot să spun că a fost la un nivel înalt, ce ţine de petrecere, mi-a plăcut că s-a simţit aerul de distracţie basarabean. Indiferent din ce colţuri ale Republicii Moldova am venit, totuşi am petrecut la maxim în a doua noastră casă-Timişoara.”, a declarat Cornel Punga, student în anul întâi la Universitatea „Politehnica” din Timişoara.
Autor: Bîstriţchi Irina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.