Blog

Sesiunea a II-a de admitere pentru tinerii de origine română din Republica Moldova

Gabriel Știri Etichete: ,
6

În perioada 6-10 septembrie a.c., Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului va organiza o nouă sesiune de admitere pentru tinerii de origine română din Republica Moldova în anul de învățământ 2010- 2011, studii universitare de licență.
Astfel, cele 778 locuri rămase neocupate, după finalizarea primei sesiuni, vor fi redistribuite după cum urmează:
– 250 de locuri pentru absolvenții cu diplomă de bacalaureat din România (anexa 1)
– 528 de locuri pentru absolvenții cu diplomă de bacalaureat din Republica Moldova, dintre care 58 locuri (anexa 2) cu bursă și 470 locuri fără bursă (anexa 3).
Candidații care au depus dosarele de studii la unul dintre Consulatele Generale ale României din Cahul/ Chișinău/ Bălți în perioada 21 – 31 iulie 2010, respectiv posesori cu diplomă de bacalaureat din Republica Moldova și care nu s-au regăsit în ”lista provizorie a Cetățenilor din Republica Moldova admiși …” publicată pe site-ul www.edu.ro, pot opta pentru locurile realocate în acest scop, pe baza unei cereri scrise (anexa 4), conform repartizării pe universități / domenii fundamentale / specializări (anexa 2 + 3), rezultatele urmând a fi afișate începând cu data de 15 septembrie a.c.
Totodată, în perioada 6-10 septembrie a.c., va avea loc admiterea în cadrul extensiunilor universitare din Republica Moldova, după cum urmează:
– Universitatea Dunărea de Jos din Galați la Cahul, dosarele urmând să fie preluate la sediul Universității B.P. Hașdeu, între orele 9:00 – 15:30;
– Universitatea Al.I.Cuza din Iași la Bălți, dosarele urmând să fie preluate la sediul Consulatului General, conform programului de lucru 8:30 – 16:30.
Procedura de admitere a bursierilor pentru cele 250 de locuri alocate absolvenților cu diplomă de bacalaureat din România precum și a celor din cadrul extensiunilor universitare urmează a fi comunicată de către universități, conform calendarului propriu de admitere.

Descarca Anexele de aici

6 comentarii în “Sesiunea a II-a de admitere pentru tinerii de origine română din Republica Moldova

  1. cei care nu sau gasit pe listele provizorii,au intrat la studii sau nu?
    Cum sau ales studentii pe universitati?
    Fie fara bursa dar cel putin sa le ofere posibilitatea de a face studiile.Din 3 universitati ,macar la 1 ?!!Ce sanse daca dau a 2 oara ca voi intra?Multumesc anticipat

  2. daca nu ai aparut pe lista inseamna ca nu ai intrat, studentii pe universitati sau ales in functie de medii de de ordinea in care si-au pus optiunile, a 2-a oara cand depui sa te orientezi in functie de media pe care o ai, optiunile care sunt libere si orasul in care depui.

  3. întrebare: după ce trimit cererea pentru turul 2 de admitere pe e-mail trebuie să primesc un răspuns de la ei cu o confirmare că cererea mea a ajuns?

  4. nu prea cred, cel mai bine e sa te asiguri ca ai scris adresa corecta cand ai trimis cererea.

  5. Spuneți vă rog când o să se afișeze rezultatele turului II de admitere?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.